Η κατασκήνωση έχει κυλικείο;

Η κατασκήνωση δε διαθέτει κυλικείο. Το ημερήσιο διαιτολόγιο της κατασκήνωσης περιλαμβάνει 3 κύρια γεύματα (πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό), όπου πάντα περιλαμβάνονται σαλάτα και φρούτα. Επιπλέον, ένας δεκατιανός χυμός κι ένα απογευματινό γλυκό μας δίνουν ενέργεια ανάμεσα στα γεύματα!

Για τους παραπάνω λόγους, για λόγους υγιεινής αλλά και με την προτροπή του ιατρικού προσωπικού της κατασκήνωσης, οι επιπλέον ποσότητες σε φαγώσιμα είδη καλό είναι να αποφεύγονται.

Το παιδί μου θα χρειαστεί χρήματα μαζί του;

Για τυχόν προσωπικά έξοδα, ιδιαίτερα για τα παιδιά των μεγαλύτερων ηλικιών, σε περιπτώσεις οργανωμένων εκδρομών / εξορμήσεων εκτός κατασκήνωσης, μπορείτε να φροντίσετε για ένα μικρό χρηματικό ποσό. Φυσικά υπάρχει η δυνατότητα φύλαξης στο γραφείο της κατασκήνωσης και παράδοσής του στα παιδιά την ημέρα της εξόρμησης.

Πώς διαμορφώνονται οι χώροι του κτιρίου της κατασκήνωσης;

Το κτίριο χωρίζεται σε δύο τμήματα:

  • στο ισόγειο που στεγάζονται η μεγάλη και ευρύχωρη τραπεζαρία, η κουζίνα, το γραφείο, το ιατρείο, οι κοινόχρηστες τουαλέτες και ντουζιέρες, δύο μικροί κοιτώνες και τα ατομικά ντουλάπια των κατασκηνωτών.
  • τον πάνω όροφο βρίσκονται τέσσερις μεγάλοι κοιτώνες, οι οποίoι εξυπηρετούνται από τουαλέτες και ντουζιέρες, καθώς και ατομικά ντουλάπια.

Ο χωρισμός των παιδιών στους κοιτώνες γίνεται αναλόγως την ηλικία και το φύλο. Τα κρεβάτια είναι δύο επιπέδων (κουκέτες), και διαθέτουν ειδικά προστατευτικά στο πάνω επίπεδο. Καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας υπάρχει συνεχής φροντίδα και επίβλεψη των παιδιών (εντός και εκτός του κτιρίου) από τους ομαδάρχες τους. Κατά τη διάρκεια της νύχτας υπάρχει πάντα χαμηλός φωτισμός εντός των κοιτώνων.

Η κατασκήνωση έχει πισίνα;

Φυσικά τα παιδιά των μικρότερων ηλικιών μπορούν να έχουν και τα «φτυαράκια» τους για άφθονο παιχνίδι στην άμμο.

Πως διαμορφώνεται η ιατρική περίθαλψη στην κατασκήνωση;
Καλό θα είναι πριν την έναρξη της κατασκηνωτικής περιόδου τα παιδιά να ελέγχονται για φθειρίαση του τριχωτού της κεφαλής. Σε περίπτωση εμφάνισης φθειρών, παρακαλούμε θερμά να ακολουθηθεί κατάλληλη αγωγή.